BOLOŇSKÁ OMÁČKA UVAŘILI JSME A DOBRÝ :-))
Potřebné ingredience
3–4 lžíce olivového oleje (část lze nahradit máslem)
1 menší bílá cibule - jemně pokrájená
2 menší stvoly řapíkatého celeru - pokrájené
1 větší mrkev - jemně nastrouhaná nebo nakrájená
350 g kvalitního - ale ne moc suchého mletého masa (na 2 díly hovězího 1 díl vepřového)
200 ml dobrého červeného nebo bílého suššího vína
500 g zralých čerstvých loupaných rajčat
rozmělněných včetně šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek na dochucení
K podávání:
silnější nudle tagliatelle
čerstvě strouhaný parmazán nebo ovčí sýr
Postup přípravy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé